Четат ли се онлайн медиите, които предлагат платено съдържание?

5012
Четат ли се онлайн медиите, които предлагат платено съдържание?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Когато през месец март 2011 г. щатската медия The New York Times обяви, че въвежда платено четене на нейните текстове чрез абонамент, това беше възприето като дръзко решение от много експерти в медийната индустрия. Въпросът беше дали хората наистина биха пожелали да плащат за дигитално съдържание, до което преди това те са имали напълно безплатен достъп.

Както е ясно към днешна дата, отговорът е положителен. Четири години и половина след представянето на своята платена версия, щатската медия съвсем наскоро обяви, че е успяла да привлече един милион абонати към края на юли 2015 г.

"Историческо постижение": Пеевски официално е собственик на медия

Делян Пеевски за първи път е официално собственик на медии. Майката на депутата от ДПС Ирена Кръстева е прехвърлила на сина си половина...

"Ние вярваме, че никоя друга новинарска организация не е успяла да достигне такъв голям брой абонати, какъвто постигнахме ние“, категоричен е Марк Томпсън, главният изпълнителен директор на компанията, заявявайки позицията си с гордост.

Що се отнася до вестникарската индустрия изобщо, решението на Times бе наистина революционно (или поне като такова го определиха някои от големите медийни експерти). То предизвика и много други медии с онлайн съдържание да пристъпят към същата или към подобна крачка, както и да търсят развитие на журналистика в условията на дигитализация.

Според информация, предоставена от статистическата агенция Statista, очаква се щатските издателства да генерират 899 милиона щатски долара печалба от прехвърляне на съдържанието си само в онлайн форма. Очаква се това предсказание да бъде оправдано до края на 2015 г.

През последните години няколко български печатни медии също преминаха изцяло в онлайн съдържание, за което читателите се абонират. Такъв е случаят с вестник „Дневник“.

И от СЕМ нападнаха Янкулов за Радио "Кърджали" и турската му програма

СЕМ е свикана на 18-ти август, когато всички са в отпуск, за да издаде лиценз за „турско радио”. Целяло е да се даде лиценз...

Използван източник: Statista.

Автор: Теодор Спасов

 

 

Интернет е на път да стане леко "претъпкан"

Ако имате чувството, че интернет все повече заприличва на кварталния ви магазин по отношение на претъпкаността, „спокойно”....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com