Черните дупки отвеждат в други вселени, но няма връщане назад

14043
Черните дупки отвеждат в други вселени, но няма връщане назад
Снимка: Andy Potts

Черната дупка е проход от една вселена към друга и космонавтите, попадащи в нея, няма да заседнат и да се разтворят, а ще се появят някъде на друго място. Такава теория изказва известният физик теоретик Стивън Хокинг, пише Мегавселена.

Съществуването на алтернативни истории с черни дупки предполага, че това може да е възможно. Дупката трябва да е голяма и ако тя се върти, има всички шансове през нея да може да се премине в друга вселена.

Стивън Хокинг: Може да има алтернативна вселена, в която Зейн Малик е още в One Direction

Световноизвестният учен Стивън Хокинг се обърна към феновете на групата One Direction и им каза да отделят специално внимание на теорит...

Но при това няма да можете да се върнете назад, в своята вселена. "По такъв начин, макар и да съм заинтересуван от такъв космически полет, не бих се отправил на него", заявил ученият на конференция в Стокхолм.

Според The Independent предположението на Хокинг е опит да отговори на въпроса, какво се случва с нещата отвъд пределите на хоризонта на събитията, там, откъдето дори светлината не може да се измъкне.

Информацията за изчезващия обект трябва да се съхранява, но къде трябва да се търси? Според Хокинг информацията се съхранява на хоризонта на събитията. Тъй като то никога няма да се върне обратно, то ще остави цялата своя информация от "тази" страна на черната дупка.

 

Вселената бавно, но сигурно гасне (ВИДЕО)

Международен екип астрономи са изяснили, че Вселената изработва два пъти по-малко енергия, отколкото преди 2 млрд. години, пише Мегавсе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно