Безжичните устройства са по-опасни за детския мозък

30033
Безжичните устройства са по-опасни за детския мозък
Снимка: Thinkstock

Детският мозък е по-податлив към радиацията от безжичните електронни устройства в сравнение с мозъка на възрастния човек. До такъв извод са стигнали изследователи, чието проучване е публикувано в специализираното списание Journal of Microscopy and Ultrastructure, информира БГНЕС.

Според учените тъканта на детския мозък е по-абсорбираща, а костите на черепа са по-тънки. Влияе също и общият размер на тялото, който при децата естествено е по-малък. Най-уязвими са още неродените деца, затова и лекарите съветват бременните жени да не носят джиесеми в дрехите си. Радиацията от безжичните устройства се смята за един от възможните канцерогенни фактори за човека.

Има обаче и контрафакти. Необходими са десетилетия, докато радиацията доведе до тумори. Отделно съвременните апарати Wi-Fi исползват радиовълни с честота, съпоставима с тази на вълните от микровълновите печки, но по интензивност Wi-Fi радиацията е 100 000 пъти по-ниска.

Затова авторите на изследването не бърза с изводите. Те само съветват да се ограничат контактите на децата с Wi-Fi устройствата – за всеки случай.

България сред първите по бърз wi-fi на обществени места

България е поставена на 11-то място сред 172 страни в класация за най-добър wi-fi на обществени места, съставена от компанията Rotten...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com