Антибиотиците в бебешка възраст водят до затлъстяване

74547
Антибиотиците в бебешка възраст водят до затлъстяване
Снимка: Getty Images/Guliver

Приемането на антибиотици от деца под двегодишна възраст увеличава вероятността от затлъстяването им, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес.

"Тъй като причините за затлъстяването са различни,  намаляването му зависи от идентифицирането на всички рискови фактори - заяви ръководителят на изследването д-р Чарлз Бейли от Педиатрията във Филаделфия, Пенсилвания. - Получените резултати навеждат на мисълта, че приемането на антибиотици преди навършване на 24-месечна възраст може да е сред тези фактори.

В бъдеще хората ще живеят само 20 години?

Руски учени на базата на свои изследвания и наблюдения през последните години са стигнали до извода, че в близко бъдеще човешкият живот...

"Учените изследвали електронните медицински данни за над 64000 деца от рождението им до навършването на 5-годишна възраст през периода 2001 - 2013 г. Оказало се, че 69 на сто от децата приели средно 2,3 пъти антибиотици, преди да са навършили 2годинки.Случаи на затлъстяване били регистрирани сред 10 процента от децата на двегодишна възраст, 14 на сто от тригодишните и 15 на сто от четиригодишните.

Що се отнася до наднорменото тегло, то засягало 23 на сто от двегодишните, 30 на сто от тригодишните и33 на сто от четиригодишните участници в изследването.

Учените заключили, че децата, лекувани четири и повече пъти с антибиотици, преди да са навършили две годинки, са с още по-голям риск от затлъстяване.Резултатите от изследването са публикувани в Journal of theAmerican Medical Association.

 

Защо антибиотичната резистентност ни убива и можем ли да я спрем

Все по-често се случва Световната здравна организация да излиза с доклади, алармиращи за изключително опасната тенденция човечеството д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com