Любов или просто влечение – показва движението на очите

40242
 Любов или просто влечение – показва движението на очите
Снимка: Thinkstock

Учени от университета в Чигаго разбраха как да се отличава любовта от похотта. Това става с анализ на движението на очите, пише Psychological Science.

Те предложили на доброволци да погледнат редица снимки, на които били изобразени представители на противоположния пол. Отбелязва се, че тези снимки имали еротичен характер, освен това на някои от тях били изобразени семейни двойки.

Датчаните са генетично предразположени към щастие

Английски учени от университета в Уорик установиха, че датчаните са генетично предразположени да са щастливи, съобщи "Дейли мейл". Мин...

Докато доброволецът разглеждал снимките, учените внимателно наблюдавали погледа му.

Анализирайки движението на очите на участниците в проучването, специалистите стигнали до заключение, че тези които гледат лицето на човека от противоположния пол, са склонни да го приемат за подходящ за романтични отношения. Ако анкетираният се заглеждал към тялото, то той е бил склонен към краткосрочни отношения.

Доброволците отделяли еднакво време на това, за да определи какви чувства изпитва към човека.  

Авторите на изследването обясняват, че резултатите може да имат теоретична и клинична значимост. Те може да се приложат по време на консултации на двойки, когато на пациентите им е трудно да определят какви чувства изпитват един към друг.

Майка позна човека, на когото присадили сърцето на сина й

По необясними причини жена разпознала по гласа и външния вид човек, на когото преди години присадили сърцето  на сина й. Синът н...

По-рано психолози от Канадския университет Конкордия установиха разлика между любовта и похотта.

Специалистите показали на доброволците еротични снимки на мъже и жени, за да събудят желание у тях. Някои от снимките били на техните възлюбени. В различни варианти този експеримент бил проведен 20 пъти. И приборите, сканиращи мозъка на на доброволците,показали, че любовта и похотта активират различни части от мозъка.

Похотта въздействала на областта, която отговаря за удоволствията, а любовта активирала онази зона, определяща смисъла от удоволствието.  

 

Жените искат четири пъти повече секс

Жените искат да правят 4 пъти повече секс, отколкото получават сега, показва проучване на сайта UKMedix. Има десетина причини, които п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно